Tapio Wirkkala : eye, hand and thought - Aav, Marianne 1927-2001; Barovier Mentasti, Rosa; Ponti, Lisa; Koivisto, Kaisa; Valjakka, Timo; Bowyer, Gordon (Helsinki : Taideteollisuusmuseo [= Museum of Art and Design, Helsinki], 2000)
Catalogue raisonnée van de Finse toegepast kunstenaar; het boek verscheen n.a.v. de gelijknamige rondreizende tentoonstelling; Tapio Wirkkala was een van de meest veelzijdige ontwerpers in het naoorlogse Finland; hij heeft ontworpen in glas, hout, zilver; hij heeft meubilair ontworpen, bankbiljetten en grafische kunst enz. Hij stelde internationaal tentoon en won verschillende internationale prijzen.
Engels
Tapio Wirkkala: eye, hand and thought
boek
Keywords: Wirkkala, Tapio; Iittala; 1945 - 1985; Finland; Italië; Duitsland