Victorian Comfort : A Social History of Design from 1830 - 1900. - Gloag, John (Newton Abbot : David & Charles, 1979)
Het Victoriaans tijdperk omvat de lange regeringsperiode van de Engelse koningin Victoria (1837 tot 1901) en de daarvan afgeleide term 'Victoriaans' staat ook voor een groot aantal voorwerpen, stijlen, modes, zeden en opvattingen die in die tijd vooral in Groot-Brittannië gangbaar waren. Dit boek gaat over de Victoriaanse stijl uit die tijd: de woning, meubilair, mode en tijdsbestedingen als reizen en uitstapjes.
Adlib record nr. 530009719
Engels
boek
Keywords: 1830 - 1900; Victorian; Groot-Brittannië