Majorelle : Un art de vivre moderne - Bouvier, Roselyne; Thomas, Valérie (Nancy : La ville de Nancy et le musée de l'école de Nancy., 2009)
Louis Majorelle was een belangrijk figuur van de Franse art nouveau; men zegt: wat Gallé betekende voor glas betekende Majorelle voor hout; Majorelle was een groot ebenist en maakte schijnbaar moeiteloos de overgang van de decoratieve art nouveau naar de puristische art deco, hij had, ondanks het feit dat hij een echte ambachtsman was ook oog voor de nieuwe evolutie: hoe kon hij zijn meubilair op een industriële manier (massa)produceren? Catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling te Nancy, 2009.
Frans
boek
Keywords: Majorelle, Louis; Ecole de Nancy; art nouveau; art deco; Frankrijk