Wie wir wohn(t)en. Alltagskultur seit 1945 - Euler, Andrea (Linz : Oberösterreichische Landesmuseen, 2005)
catalogus bij de tentoonstelling over wonen en de cultuur van het alledaagse leven, van 1945 tot heden; design met kleine d, populair behang; voorbeelden van ondertitels: van linolium tot plastic; sociale wooncultuur; cocoonen; sprekend design: infantilisme heeft een streepje voor in alledaagse voorwerpen (de gehaakte poedel als toiletroldecoratie!); de kastenwand, de jeugdkamer; overzicht van Oostenrijkse meubelproducenten die evolueerden van ambacht naar massa-productie en het ontstaan van Ikea en de Billy-boekenkast; klemtoon in sommige hoofdstukken ligt wel enigszins op Oostenrijk, begrijpelijk.....
Adlib record nr. 530010413
Duits
boek
Keywords: 1945 - 2000; eigen tijd; Oostenrijk