Das Haus unter den hohen Pappeln, Henry van de Velde in Weimar. - Neumann, Antje; Föhl, Thomas; Ulferts, Gert-Dieter (2000)
In 1907 begon Henry van de Velde aan de bouw van zijn eigen huis in Weimar: das Haus unter den hohen Pappeln [het huis onder de hoge populieren] Dit boek belicht met name dat huis en ook de hele periode die Henry van de Velde in Weimar doorbracht, hij realiseerde er talloze woningen, monumenten en interieurs. Het boek en de tentoonstelling verschenen nav Weimar Kulturstadtjahr 1999
Adlib record nr. 530010429
draagt het ex-libris van Lieven Daenens met daaronder handgeschreven "Schenking aan bib. van Design museum Gent" met handtekening en datering 09/04/2013
Duits
boek
Keywords: van de Velde, Henry; Weimar