Gino Sarfatti / opere scelte 1938-1973. - Romanelli, Marco; Severi, Sandra (Milano : Silvana Editoriale, 2012)
Oeuvrecatalogus van Gino Sarfatti (1912-1984), de grote Italiaanse designer van verlichtingsarmaturen. Nadat hij zijn ingenieursstudie om financiële redenen moest afbreken stichtte hij het ondertussen wereldbefaamde bedrijf 'Arteluce'. Zijn carrière duurde 30 jaar, hij ontwierp en produceerde meer dan 600 verlichtingsarmaturen; hij was pionier in vele technieken; zo introduceerde hij al halogeenlampen in 1971. Dit boek werd gecompileerd vanuit de "Riccardo en Sandra Sarfatti-archieven" in Milaan en bevat naast de vele technische fiches van nagenoeg alle werken van Sarfatti ook een heldere biografie.
Italiaans
Engels
boek
Keywords: Sarfatti, Gino; Arteluce; Italië