The Herman Miller Collection (1952). - Nelson, George (Zeeland, Michigan : Herman Miller Furniture Co., 1952)
bedrijfscatalogus met veel tekst en uitleg, ook schematische afbeeldingen van de objecten met maatopgave; omvat zowel meubilair voor de privé woning als kantoormeubilair; in het boek zijn markeringen in vulpen aangebracht: soms werden de inches omgerekend naar cm
Adlib record nr. 530010443
vooraan in het boek geschreven: "Schenking van Jos De Mey ter gelegenheid van de opening v/d [sic] tentoonstelling 'Charles en Ray Eames' in het Design museum Gent 14 juli 2007" gevolgd door de handtekening van Lieven Daenens; verder ook vooraan in het boek geschreven: "10 September [sic] 1952, Vennestraat, 2, St Denijs-Westrem gevolgd door handtekening Jos De Mey; privé: Nekkersputstraat130/ 9000 Gent atelier: Daalmstraat 7/ 9930 Zomergem tel. 091/26 32 81"
Engels
boek
Keywords: Herman Miller Furniture Company; Nelson, George; Eames, Charles; Noguchi, Isamu; Hvidt, Peter; Nielsen, O.M.; fifties; modernisme; Verenigde Staten van Amerika