Veranneman, Visie & Passie - Veranneman, Emiel; Balthazar, Herman; Daenens, Lieven (Tielt : Lannoo, 2002)
Leven en werk van ontwerper en kunstverzamelaar Emiel Veranneman; enkele citaten 'Wie het kunstleven in Vlaanderen bekijkt na 1945, kan de belangrijke rol van Emiel Veranneman niet ontkennen.' - Joost De Geest; 'Zijn activiteiten vormen een coherent geheel, een eigen universum: de kunstkenner, de kunsthandelaar, de organisator, de ontwerper, de mens.' - Geert Bekaert; 'Emiel is als een zondagskind geboren, als je van je hobby die je passie is ook je beroep kan maken, is het leven een feest.' - Jef Vermassen; 'Emiel Veranneman, een monument in de wereld van de kunstmeubelen.' - Lieven Dhaenens; met verder bijdragen van Willy Van den Bussche, Prof.Dr. Herman Balthazar, Jozef Deleu, Ilya Prigogine, Octave Landuyt, Emile Languy, en vele anderen; rijk gestoffeerd met foto's uit het persoonlijke archief van Veranneman; dit boek werd voltooid kort voor de dood van Emiel Veranneman in 2003.
Nederlands
Frans
boek
Keywords: Veranneman, Emiel; 20ste eeuw; België