La Revue Documentaire - Ets Henri Baudoux (1931)
Een functionele Ikea keuken, gericht op veelzijdigheid en gebruik van de ruimte. In de jaren ‘30? Deze visie bestond gewoon niet. Rationele architectuur in de woon- en keukenruimte, werd in België geïntroduceerd door Louis-Herman De Koninck. Architect zijnde met modernistische visies, ontwikkelde hij tussen 1930 en 1965 de revolutionaire Cubex keukens.De bedoeling van de vele studies was een nieuwe oplossing te vinden voor minimaal wonen. Met zijn Cubex keuken nam De Koninck een relevante plaats op in de geschiedenis van het interieurdesign.Ieder meubelstuk neemt immers een functie in, een voorheen ongeziene benadering.Dit magazine, van een producent gespecialiseerd in vloeren, beschrijft de introductie van de Cubex keuken op de 'exposition Internationale d'Architecture Moderne' met voorwoord door de Koninck 'à propos du IIIme Congrès International d'Architecture Moderne-des Journées de l'Habitation Minimum- d'une Exposition Internationale d'Architecture Moderne, au Palais des Beaux-Arts de Bruxelles (november 1930)
Adlib record nr. 530010469
organe mensuel de l'industrie du bâtiment édité par les établissements Henri-Baudoux S.A.
Frans
boek
Keywords: De Koninck, Louis-Herman; jaren 30; België