Henry van de Velde : Raumkunst und Kunsthandwerk: Ein Werkverzeichnis in sechs Bänden; Interior Design and Decorative Arts: A catalogue raisonné in six volumes; Band I: Metallkunst; Volume I: Works in Metal - Föhl, Thomas; Klassik Stiftung Weimar; Neumann, Antje (Leipzig : E.A. Seemann, 2009)
dit boek, een huzarenstuk, inventariseert al het tot nu gekende werk van Henry van de Velde in metaal: juwelen, tafelgerei, verlichtingsarmaturen enz; deze catalogue raisonné voorziet alle voorwerpen van deskundige duiding en precieze beschrijving; verder in dit boek ook lijsten met klanten, de familie van de Velde, monogrammen en merken enz; met volledige bibliografie en register.
Adlib record nr. 530010475
gebonden
boek
Keywords: van de Velde, Henry