Dutch Design Yearbook/ Jaarboek 2010. - Achten, Antoine; van Baar, Vincent; van Meggelen, Bert van; de Rijk, Timo; Adamson, Glenn; Poynor, Rick; Betsky, Aaron (Rotterdam : NAi Publishers, 2010)
Het Dutch Design Jaarboek is hét overzicht van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009-2010.Het Nederlandse design heeft internationaal furore gemaakt met vernieuwende en opzienbarende werk van vormgevers. De redactie van het Dutch Design Jaarboek, gevormd door Timo de Rijk, Antoine Achten, Vincent van Baar en Bert van Meggelen, presenteert dit jaar opnieuw een overzicht. Aan bod komen de ruim 50 beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009–2010. Met ontwerpen van onder anderen; Maarten Baas, Aldo Bakker, G-Star, Joost Grootens, Hans van Heeswijk, John Körmeling, Rem D. Koolhaas, Lernert & Sander, MVRDV, Piet Parra, Letman & Sprey, Studio Dumbar, Merkx+Girod, Studio Job, Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Koen van Velsen, Jeroen Vinken en West 8.Drie toonaangevende internationale critici Glenn Adamson, Aaron Betsky en Rick Poynor geven in hun essay hun visie op de positie en de huidige kenmerken van het Nederlandse ontwerpen. Een aanvullende selectie van enkele tientallen belangrijke evenementen, publicaties en tentoonstellingen op het vakgebied geeft verder kleur en inhoud aan het ontwerpdebat in deze periode. Deze tweetalige publicatie is interessant voor een breed publiek met een interesse in Nederlands ontwerp.[tekst website NAI Uitgevers]
Adlib record nr. 530010477
Nederlands
Engels
boek
Keywords: Dutch Design; 2009 - 2010; Nederland