Dutch Design Yearbook/ Jaarboek 2009. - van Baar, Vincent; van Meggelen, Bert; de Rijk, Timo (Rotterdam : NAi Publishers, 2009)
Dit eerste Dutch Design Jaarboek presenteert een overzicht van ruim 60 van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2008-2009. Een selectie van belangrijke evenementen, publicaties en tentoonstellingen op het vakgebied geeft kleur aan het designjaar en inhoud aan het ontwerpdebat in deze periode. ‘Dutch Design’ – zowel design, mode, grafisch ontwerp als architectuur – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wereld. Deze publicatie is niet alleen interessant voor vormgevers, studio’s en de industrie, maar zeker ook voor een breed (inter)¬nationaal publiek met een interesse in Nederlands ontwerp.Met ontwerpen van, onder anderen, Maarten Baas, Irma Boom, Pieke Bergmans, Doepel Strijkers Architects, HUNK-design & ID-Eddy, Iris van Herpen, Juurlink [+] Geluk, Bureau Ira Koers, Klavers van Engelen, Ted Noten, Momkai, Observatorium, Thonik, Daan Roosegaarde, Ingrid Siliakus, Wieki Somers, Studio Libertiny, Rieks Swarte, UNStudio, Richard Vijgen, Thomas Kopperschlaeger, Marcel Wanders en West 8.[tekst website NAi-uitgevers]
Adlib record nr. 530010478
Nederlands
Engels
boek
Keywords: Dutch Design; 2008-2009; Nederland