Dutch Design Yearbook/ Jaarboek 2011. - Achten, Antoine; de Rijk, Timo; van Kooij, Barbera; Bruinsma, Max; van Lier, Bas; Koning, Georgette; van der Markt, Hans; de Kort, Robert-Jan; Reinewald, Chris; Vlemmings, Marc; Hofman, Twan (Rotterdam : NAi Publishers, 2011)
Het derde Dutch Design Jaarboek biedt een overzicht van ruim 60 van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2010-2011. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een vooruitblik: welke ontwerpen zullen in de toekomst onze omgeving veranderen?Het thema van het Dutch Design Jaarboek 2011 is de toekomst. Het ontwerpen verandert in hoog tempo en ontwerpers en hun methodes worden meer en meer ingezet voor toekomstverkenningen en mogelijke scenario’s op het gebied van design, maar ook voor de ontwikkeling van strategieën. De teksten in deze editie van het Design Jaarboek zullen daarom ruim aandacht besteden aan de te verwachten veranderingen in het designvak, aan de vraag hoe het ontwerpen een antwoord geeft op actuele en toekomstige sociale, maatschappelijke en economische ontwikkelingen en aan de ontwerpers en hun voorstellen voor de toekomst.
Adlib record nr. 530010483
Nederlands
Engels
boek
Keywords: Dutch Design; 2010 - 2011; Nederland