Modern Art of Metalwork. Bröhan Museum : State Museum of Art Nouveau, Art Deco and Functionalism (1889-1939), Berlin - von Kerssenbrock-Krosigk, Dedo; Kanowski, Claudia; Högermann, Dieter (Berlin : Bröhan-Museum - Landesmuseum für Jugendstil, Art Deco und Funktionalismus (1889-1939), 2001)
Een onmisbaar naslagwerk voor (edel)metalen voorwerpen uit de art nouveau, art deco en het modernisme (inclusief Bauhaus). Dit boek geeft een gedetailleerde analyse van werken van o.a. de Wiener Werkstatte, Gustave Serrurier-Bovy, Georg Jensen, Peter Behrens, Erhard & Sohne, Eduard Hueck, Orivit, Karl Raichle, Hans Przyrembel, Osiris, Edgar Brandt, Christofle, Desny, Jean Dunand, Jean Emile Puiforcat, Charles Robert Ashbee and the Guild of Handicraft, WAS Benson, Christopher Dresser, Liberty, Jan Eisenloeffel, Hagenauer, Hallberg, Russel Wright and the Chase Brass and Copper Company, Henry van de Velde en vele andere prominente ontwerpers. De opdeling gebeurde handig per land, er is steeds een biografie van de ontwerper voorhanden; met lijst van de meest voorkomende merken en bibliografische referenties, met index.
herziene editie van 'Metallkunst : Kunst vom Jugendstil zur Moderne (1889-1939) Sammlung Karl. H. Bröhan, Berlin, Band IV' uit 1990 [DMG 6 DA 4]
Engels
boek
Keywords: Art Nouveau; Art Deco; Modernisme