Patricia Urquiola. Time to Make a Book - Urquiola, Patricia; Valenti , Alessandro; Moss, Murray (Rizzoli, 2013)
Moroso, Kettal, B&B Italia, Kartell, Gandia Blasco, Andreu World, Agape, Molteni, Alessi, Viccarbe, Hansgrohe, Driade, Budri, Baccarat, De Padova, Axor, Flos and Foscarini. Dat is de indrukwekkende lijst van merken waarvoor Patricia Urquiola reeds werkte; tijd voor een boek dus! Zeer mooie uitgave van een reeds omvangrijk oeuvre. Urquiola is al jaren een bekende naam in de designwereld en heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Van het opzetten van haar eigen studio en samenwerkingen met grote fabrikanten en merken tot winnaar van een aantal prestigieuze designprijzen. De Spaanse ontwerper Patricia Urquiola is een van de bekendste vrouwelijke designers van deze tijd. Haar ontwerpen zijn functioneel, speels, sensueel en vrijwel altijd geïnspireerd door het leven van alledag. Patricia Urquiola studeerde architectuur aan het Polytechnische Instituut in Madrid en later in Milaan, waar ze in 1989 afstudeerde. Achille Castiglioni, haar mentor aan de Politecnico di Milano, bracht haar passie voor design bij.
Engels
boek
Keywords: Urquiola, Patricia; Eigen Tijd; Spanje; Italië