Donation Jean et Geneviève Masurel : à la Communauté Urbaine de Lille. - Berthier, Francis (Villeneuve d'Ascq : Musée d'Art Moderne, 1984)
Bauchant, André ; Borès, Francisco ; Braque, Georges ; Buffet, Bernard ; Chapoval, Youla ; Charchoune, Serge-Ivanovitch ; Derain, André ; Dodeigne, Eugène ; Hillaireau, Georges ; Kandinsky, Wassily ; de Kermadec, Eugène-Nestor ; Klee, Paul ; etc.
Het LaM werd geopend in 1983 om de kunstcollectie van Geneviève en Jean Masurel te herbergen.
Frans
boek