Dada Zeitschriften Reprint. (Hamburg : Edition Nautilus, 1978)
REPRINT DADA Zeitschriften 10 fasc. in map, 24x30cm : Prospekt des Verlags freie Strasse ; Der Zeltweg Verlag Mouvement Dada ; Cabaret Voltaire ; Bulletin D ; Der Dada ; Der Dada Nr. 2 ; Der Dada 3 malik Verlag ; Dada Sinn der Welt ; Dadameter ; Calendrier
Zeldzame facsimile-uitgave van tien Dada-tijdschrften uit de jaren twintig van de 20e eeuw De Dada-tijdschriften die in de jaren twintig van de vorige eeuw werden uitgegeven door kunstenaars als Kurt Schwitters, Hans Arp, Tristan Tzara, Raoul Hausmann en Richard Huelsenbeck behoren tot de meest gezochte, en dus kostbaarste, kunstuitgaven van de twintigste eeuw. Gelukkig heeft de Duitse uitgeverij Nautilus in 1978 een map uitgegeven met tien van deze avant-garde tijdschriften in facsimile, op het oorspronkelijke formaat.
boek