De kunst van het kiezen - Beerekamp, Hans, 1952-; Verbist, Paulette (Rotterdam : De Rotterdamse Kunststichting : De Phenix Foundation ; Amsterdam : De Boekmanstichting, 2003)
Niet-westerse kunst krijgt nog altijd minder kansen in het officiële kunstcircuit. Wie daar verandering in wil brengen, geraakt onvermijdelijk in discussie over kwaliteits- en beoordelingscriteria. De centrale vraag is of de bestaande criteria niet meer adequaat zijn, of dat het kunstbegrip moet worden opgerekt. De Rotterdamse Kunststichting en de Phenix Foundation organiseerden in december 2002 een conferentie over criteria, onder de noemer 'De kunst van het kiezen, de keuze van de kunst'. In het kader van deze conferentie werden essays geschreven. Opgenomen zijn: Hoe representatief is een hamburger?, H. Beerekamp; Wereldmuziek bestaat niet, O. van der Pluijm; Kiezen of delen: de toepasbaarheid van inhoudelijke subsidiecriteria op niet-westerse dans en fusievormen', L. Saraber (een bewerking van haar scriptie waarmee ze de De Groene-Boekman scriptieprijs won); Kwaliteit en diversiteit in de kunst, S. Nekuee en B. Top. ezig te houden, zoals lezingen en essays. Recensie in: Boekman.15(2003)57(herfst.140142).
boek
Keywords: Kunst; Subsidiëring; Niet-westerse volken; Nederland; culturele diversiteit; kunstsociologie; Aesthetics of art; kunst