Cyclopedia : het ultieme fietsboek : 90 jaar modern fietsontwerp. - Embacher, Michael; Angerer, Bernard; Zappe, Michael; Strubreiter, Martin ('s-Graveland : Fontaine & Noë/Lannoo, 2011)
Zesennegentig heel bijzondere fietsmodellen uit de afgelopen negentig jaar gerangschikt naar soort: stads- en racefietsen, vouwfietsen, mountainbikes, kinder- en toerfietsen... Met modellen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Scandinavië, de Verenigde Staten, Nederland en België. De wordingsgeschiedenis van de fietsen wordt uit de doeken gedaan, met een ruim inzicht in de achterliggende gedachten van de ontwerpers. Met veel detailfoto's en technische specificaties.
Cyclopedia
boek