Brieven aan kunstenaars. - Van Cauteren, Philippe; S.M.A.K. Gent (Lichtervelde : Hannibal, 2017)
Al jarenlang schrijft Philippe Van Cauteren, directeur van het Gentse S.M.A.K., brieven naar kunstenaars van over de hele wereld. Hij richt zich op een zeer persoonlijke manier tot kunstenaars die hem inspireren en legt hen uit waarom. Vaak zit in de brieven reeds de basis van een nieuwe tentoonstelling vervat. Van Cauteren richt zijn pen onder meer tot Michaël Borremans, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Guillaume Bijl, Jef Geys, Jan Hoet, Ann Veronica Janssens, Mark Manders, Rinus Van de Velde en Vincent van Gogh.
boek