Van Eyck in detail - Born, Annick; Martens, Maximiliaan P.J. ([S.l.] : Ludion, 2012)
De auteurs analyseren het werk van Jan van Eyck a.d.h.v. details, die ze rangschikken op thema: natuur, architectuur, het dagelijkse leven, het goddelijke etc. De ware kracht van zijn schilderkunst schuilt volgens hen in de suggestie: hij begreep dat het menselijke brein de visuele waarneming kan aanvullen.
boek
Keywords: Van Eyck, Jan