De Graven van Vlaanderen (861-1384). - De Maesschalck, Edward (Leuven : Davidsfonds, 2019)
Ruim vijfhonderd jaar geschiedenis van Vlaanderen, vanaf de Karolingische gouw die letterlijk het hoofd boven water moest zien te houden, tot het rijke graafschap dat deel uitmaakte van de Bourgondische landen, wordt in dit boek aan de hand van de opeenvolgende graven en gravinnen uit de doeken gedaan. De graven worden niet alleen in hun politieke, maar ook in hun sociale, economische en culturele context beschreven.
boek
Keywords: Graven van Vlaanderen; Vlaanderen -- middeleeuwen