Hollands Classicisme in de zeventiende-eeuwse schilderkunst. - Blankert, Albert; Ottenheym, Koen; Gelderblom, Arie Jan (Rotterdam : NAi Uitgevers, 1999)
Goltzius, Hendrick ; van Honthorst, Gerard ; van Campen, Jacob ; de Braij, Salomon ; van Bijlert, Jan ; de Grebber, Pieter ; Bor, Paulus ; van Bronchorst, Jan Gerritsz ; van Couwenbergh, Christiaen ; Backer, Jacob ; van Loo, Jacob ; Flinck, Govaert ; van Everdingen, Caesar ; Lely, Peter ; Holsteyn, Cornelis ; Berchem, Nicolaes ; Bleker, Dirck ; van den Tempel, Abraham ; Dujardin, Karel ; de Braij, Jan ; van Blommendael, Reyer ; Vermeer, Johannes ; van Galen, Nicolaes ; van de Velde, Adriaen ; Lairesse, Gerard ; van der Werff, Andriaen
Tentoonstelling 'Hollands Classicisme in de zeventiende-eeuwse schilderkunst', Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam, 25.09.1999 - 09.01.2000 en Städelsche Kunstinstitut, Frankfurt, 09.02.2000 - 30.04.2000.
Nederlands
boek