Dolgedraaid : danser brut. - Boulanger, Christophe; De Boodt, Kurt; Dujardin, Paul; Faupin, Savine; Gordon, Rae Beth; Holvoet-Hanssen, Peter; Marius, Bart (Brussel : Mercatorfonds, 2020)
Dolgedraaid tracht verbanden bloot te leggen tussen dans en onwillekeurige of repetitieve bewegingen. Doorheen een intrigerende mix van Art Brut, moderne en hedendaagse kunst, medische archiefdocumenten en filmfragmenten geeft men een beeld van verschillende expressievormen van het lichaam, het gezicht en de handen als een vertaling van hoe men in de wereld kan staan. Dolgedraaid wil geen dansgeschiedenis vertellen, maar wil onze blik verruimen en moderniteit in een ander daglicht stellen.
Catalogus naar aanleiding van de tentoonstelling te Brussel (BOZAR) en te Gent (Museum Dr. Guislain) van 24 september 2020 tot 10 januari 2021
boek
Keywords: Bewegingsexpressie; Dans in de kunst; Dans -- geschiedenis; Lichaam in de kunst