Verrukkelijk landschap : naar een aantrekkelijk en vitaal platteland - Hendriks, Mark 1980-; Sijmons, Dirk; Thoral, Ingeborg; Harsema, Harry; Schrijnen, Joost ([Wageningen] : Blauwdruk, 2020)
Deze publicatie bevat de resultaten van de elfde prijsvraageditie van de Eo Wijersstichting. In het teken van de vernieuwing van het landelijk gebied worden perspectieven geschetst voor de wijze waarop de agrarische sector de stap kan maken naar duurzame kringlooplandbouw en waarmee zowel de voedselvoorziening als de verblijfskwaliteit van het landschap verbeterd wordt. Vier regio's in Nederland worden van nabij onderzocht. Een extra bij deze editie is een essay van 36 p. "Wat niet kan, is nog nooit gebeurd" van Dirk Sijmons en Ingeborg Thoral.
boek
Keywords: Ruimtelijke ordening -- Nederland