We Are the Collection! : Jubilee Magazine, 2020 - Alberdingk Thijm, Hester; van Enckevort, Renske; Hagenaars, Hanne; van der Knoop, Rens; Pereira Silva, Augusto; Visch, Iris (Amsterdam : AkzoNobel Art Foundation, 2020)
Appel, Annesas ; Assmann, Gijs ; Avery, Charles ; Ayres, Tim ; Bertrams, Joep ; Bischof, Beni ; Diederix, Elspeth ; Erheriene-Essie, Esiri ; Fakhim, Arash ; Hendrix, Niek ; Julien, Isaac ; Jungerman, Remy ; Juričić, Katarina ; Kaersenhout, Patricia ; de Koning, Krijn ; Martínez Garay, Claudia ; Muholi, Zanele ; Nkanga, Otobong ; van Oene, Janine ; Pelgrim, Rory ; Strömberg, Pär ; Buster, Koos ; Talbot, Emma ; Walker, Caroline ; Walsh, Dan ; van Zyl, Ina
De AkzoNobel Art Foundation verzamelt 25 jaar kunst, en de internationale schatkist aan kunstwerken en verhalen die daarin besloten ligt, is gebundeld in een groot jubileummagazine, vormgegeven door Kummer & Herrman. Als startschot van haar jubileumjaar lanceert de AkzoNobel Art Foundation met WE ARE THE COLLECTION een royaal magazine dat de bedrijfscollectie in nieuw licht zet. Zij richt haar blik naar buiten en stelt zichzelf de vraag: wie en wat maken een collectie? Kunstenaars, curatoren, fotografen, kunstcritici, schrijvers en bestuursleden, zoals Thierry Vanlancker, Anna Tilroe, Dirk van Weelden, Niña Weijers, Imara Limon, Steven Aalders, Lex ter Braak, Otobong Nkanga, Isaac Julien en vele anderen, reflecteren op de kracht van een collectie en de thema’s die onlosmakelijk met haar samenhangen - schoonheid, tijdgeest, inclusiviteit en het belang van kunst in ons werk en leven. Het WE in WE ARE THE COLLECTION klinkt in deze bijdragen door in al zijn veelvormigheid. De catalogus, vermomd als kleurrijk magazine, geeft de AkzoNobel Art Foundation de kans om de collectie naar de lezer toe te brengen. Het is geen statisch boek, maar een dynamische verzameling die je vast kunt pakken en als een fysieke tentoonstelling op elke pagina kunt openen. WE ARE THE COLLECTION is toegankelijk, maar schuwt complexe en actuele onderwerpen niet. Elk goed kunstwerk is een gelaagd kunstwerk. Langere essays worden afgewisseld met korte verhalen, columns, interviews, rubrieken en speciaal voor het magazine ontworpen beeldspreads door kunstenaars uit de collectie. (provided by publisher)
boek