Meesterwerken uit de Hermitage Leningrad : Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de 17e eeuw. - Giltaij, J. (Rotterdam : Museum Boymans-van Beuningen, 1985)
van Baburen, Theodor (Dirck) ; Bloemaert, Abraham ; ter Borch, Gerard ; Both, Jan ; ter Brugghen, Hendrick ; de Gelder, Aert ; van Goyen, Jan ; Hals, Frans ; Hals de Jonge, Frans ; Claesz Heda, Willem ; van der Helst, Bartholomeus ; de Hondecoeter, Melchior ; van Honthorst, Gerard ; de Hooch, Pieter ; Dircksz van Hoogstraten, Samuel ; Kalf, Willem ; Lastman, Pieter ; Metsu, Gabriël ; Jansz van Ostade, Isaack ; Potter, Paulus ; Harmensz van Rijn, Rembrandt ; Isaacksz van Ruisdael, Jacob ; Steen, Jan ; Lambertsz van den Tempel, Abraham ; van de Velde, Adriaen ; Weenix, Jan-Baptist ; Wouwerman, Philips ; van Dyck, Anthonie ; Fyt, Jan ; Jordaens, Jacob ; Rubens, Pieter Paul ; Snyders, Frans ; Sweerts, Michiel ; Teniers de Jonge, David
Schenking Eric de Kuyper
Meesterwerken uit de Hermitage Leningrad. Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de 17e eeuw, Museum Boymans-van Beuningen, Rotterdam, 19 mei - 14 juli 1985
boek