Wisseling van de wacht : Nieuw leven voor de Hollandse Waterlinies. - Bakker, Martine ([s.l.] : Uitgeverij Blauwdruk, 2022)
Berg, JaapJan ; Bosch, Jeroen ; Colenbrander, Bernard ; Feddes, Fred ; Feddes, Yttje ; Harsema, Harry ; Hendricks, Mark ; Luiten, Eric ; Nolden, Marc ; Witsen, Peter Paul
Door het waterrijke landschap van West-Nederland slingert zich een gordel van bijna honderd monumentale forten: de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ze vertellen het bijzondere verhaal over hoe ons land zijn verdediging organiseerde met een ingenieus watersysteem en indrukwekkende bouwwerken. Onlangs zijn deze historische verdedigingswerken als Hollandse Waterlinies samen tot Unesco-werelderfgoed verklaard. Het behoud van het erfgoed ging hand in hand met vernieuwing. Prachtige, eigentijdse ontwerpen voegden zich in de historische omgeving. In Wisseling van de wacht worden de beide waterlinies voor het eerst samen beschreven: zowel de ontwikkelingsgeschiedenis als de creatieve aanpak van ontwerpers, ondernemers, bestuurders en de vele vrijwilligers. Unieke dronefoto’s tonen hoe natuur, recreatie en bedrijvigheid dit fascinerende linielandschap nieuw leven inblazen. (provided by publisher)
boek
Keywords: Nederland