Ons gedeeld verleden : sleutel voor een samenleving in transitie. - De Gendt, Tina (Gent : Academia Press, 2023)
Superdiversiteit is naast klimaatverandering hét vraagstuk van de 21ste eeuw. Maar is er ook aandacht voor het verleden in deze gesprekken? Van dekoloniseren tot de canon: onze omgang met het verleden ligt aan de kern van het huidige debat over diversiteit en vormt een van de belangrijkste sleutels om de superdiverse puzzel te leggen. Onze levens waren verbonden lang voor we het over superdiversiteit hadden, daarom moeten we anders leren kijken naar erfgoed. We moeten het verleden leren delen.
boek