De courtisane & de acteur : Ukiyo-e Japanse prenten van het Rijksmuseum Amsterdam en het Rijksmuseum voor Volkenkunde Leiden - Luijten, Ger; Uhlenbeck, Chris; Winkel, Margarita (Leiden : Hotei Publishing, 1995)
Torii, Kiyomasu ; Torii, Kiyonobu ; Katsukawa, Terushige ; Okumura, Toshinobu ; Nishimura, Shigenaga ; Okumura, Masanobu ; Ishikawa, Toyonobu ; Suikõdõ, Sakei ; Suzuki, Harunobu ; Yamamoto, Fujinobu et al.
De courtisane & de acteur verscheen in samenhang met twee simultaan lopende tentoonstellingen, Japanse Idolen en Idealen 1700-1800, Rijksmuseum voor Volkenkunde, Leiden en De mooiste Japanse Prenten 1800-1900, Rijksmuseum Amsterdam, Amsterdam
boek