Anton Corbijn. 1 - 2 - 3 - 4. - Corbijn, Anton (Lichtervelde : Kannibaal bvba / Hannibal, 2015)
Portretfotograaf Anton Corbijn houdt niet van terugkijken op zijn muziekwerk. Voor het boek ANTON 1-2-3-4 heeft hij dat voor een keer wel gedaan. In de loop der tijden werkte Corbijn intens samen met tal van muzikanten en bands. Daarbij hebben zijn vaak een bepalende rol gespeeld in het imago van de muzikanten. Dit boek met ruim 300 beelden van Corbijn over The Rolling Stones, U2, Depeche Mode, R.E.M., Metallica, Arcade Fire, Nirvana, Johnny Rotten/John Lydon, Nick Cave, Tom Waits, Siouxsie Sioux, plus een tour-reportage van The Slits (1980), en waaronder 70 individuele portretten van onder anderen Joe Cocker, David Bowie, Herman Brood, Lou Reed, Elvis Costello, Bruce Springsteen, Henry Rollins, Neil Young, Patty Smith, Bryan Ferry, Boy George, Johnny Cash, Kate Bush, Van Morrison, Sinead Connor, Traffic, Trent Reznor en Marc Almond...Het boek bij de tentoonstelling Anton Corbijn 1-2-3-4 in het Fotomuseum van Den Haag, van 21 maart tot 21 juni 2015, met tekst van Anton Corbijn zelf en bijdragen van o.a. Tom Waits, Bono, Michael Stipe, Nick Cave, Dave Gahan, Keith Richards & Siouxsie Sioux over fotografie en hun samenwerking met Corbijn. Exhibition: Fotomuseum, The Hague, The Netherlands (21.03. - 21.06.2015).
kunstcatalogus
Keywords: Corbijn, Anton -- Exhibitions