Een geschiedenis van België in 100 voorwerpen : van de prehistorie tot nu. - Scholliers, Peter; Dierkens, Alain; Galand, Michèle; Geysen, Inge; Januarius, Joeri; Verboven, Koenraad; Von Hoffmann, Viktoria (Tielt : Lannoo, 2024)
Door de geschiedenis heen heeft de mens altijd kruimels achtergelaten die ons een hint geven van hoe het leven er vroeger uitzag. Van de prehistorie tot nu onthult elk voorwerp een uniek verhaal over het land dat zich uitstrekt van de Ardennen tot de Noordzee. Dit fraai vormgegeven boek presenteert 100 bekende en onbekende voorwerpen die België uniek maken. De lezer maakt daarbij een fascinerende reis door eeuwen aan materieel erfgoed, dat eindelijk zijn juiste plaats krijgt in onze geschiedschrijving. Een bijl, sieraad, muntstuk, muts, boek of werktuig vertellen de geschiedenis van politiek, economie, kunst, dagelijks leven, geneeskunde, religie en nog veel meer. Oude objecten belichten het verleden vanuit een andere hoek. En die verrast, verwondert en verbaast altijd.
boek