Over wortels en wegen : Draad spinnen, horizontaal groeien, relaties koesteren. - Meuris, Laura Eva (s.l. : s.n.)
Eva Meuris, Laura ; Canullo Stefanelli, Chiara ; Wilde Haren symborg ; Valkenaers, Ruben ; Heyde, Rose-Marie ; Trauwkens, Marie-Jeanne ; Vanderwegen, Rita ; Chris, Meuris ; Wijckmans, Monique ; Ceuleers, Helen ; Heylen, Nadia ; Den Deigem, Mechelen ; Manoeuvre ; Labath, Wannes ; Teughels, Leo
Dit werk is uitgegroeid vanuit mijn bezorgdheid over de impact die wij als mensen uitoefenen op onze leefomgeving en meer soortige metgezellen. De vraag om stil te staan bij de dominante impact van de menselijke activiteiten op het klimaat en haar ecosystemen wordt steeds dwingender, alsook de belichting van het verlies aan verbinding, ruimte, tijd en belichaming sinds de industrialisatie. Ik wil weerstand bieden aan deze heersende tendensen, verdwalen, het onbekende op zoeken, nieuwe wegen creëren. Samen met mijn nomadische architectuur en de Wilde Haren Symborg als metgezel vertrek ik op dwaaltocht. (voorwoord)
boek
Keywords: Meuris, Laura Eva