Biekorf : West-vlaams archief voor geschiedenis, oudheidkunde en folklore (ondertitel varieert: West-Vlaams archief voor geschiedenis, archeologie, taal- en volkskunde). (Brugge : Biekorf, 1890)
Biekorf is een tijdschrift over volkscultuur in West-Vlaanderen, zeg maar Westelijk Vlaanderen. Over hoe mensen leefden, met taal speelden, verhalen vertelden, uit werken gingen, overleefden, en zo veel meer. De wereld is ons dorp, en over dat dorp handelt Biekorf. De ondertitel van het tijdschrift maakt dit concreet: West-Vlaams archief voor geschiedenis, archeologie, taal- en volkskunde. Biekorf doet dit al meer dan honderd jaar lang, sinds 1890. (www.tijdschriftbiekorf.be)
Https://www.tijdschriftbiekorf.be
Online: https://www.dbnl.nl/tekst/_bie001biek01_01
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: volkskunde; erfgoed; West-Vlaanderen (provincie).