San Salvador : geïllustreerd halfmaandelijksch Bulletin van Galerij San Salvador Brugge (ondertitel varieert: San Salvador : geïllustreerd halfmaandelijks bulletin) - Van Loocke, A.; Van Loocke, E.; Cayman, H. (Brugge : Galerie San Salvador, 1925)
De Galerie San Salvador in de Belgische stad Brugge was een van de belangrijkste locaties voor kunsttentoonstellingen in die stad tijdens het interbellum. Ze werd gerund door E. en A. Van Loocke, handelaars in kunstenaarsbenodigdheden en in kunstwerken, aan de Steenstraat 79.Er was een eigen tijdschrift San Salvador Bulletin dat verscheen vanaf 1925. Heel wat Brugse - en bij uitbreiding Vlaamse - kunstenaars stelden er tentoon. Het is opvallend dat het vooral om meer traditioneel werkende kunstenaars ging. De naam van de galerie verwees naar de nabije Sint-Salvatorskathedraal(Wikipedia)
Zie: kunstenaarsmonografieën
Nederlands
Frans
Tijdschriften
Keywords: Galerij "San Salvador" (Brugge).