KADOC-Nieuwsbrief : contactblad Katholiek Documentatie- en Onderzoekscentrum (voortgezet als Koorts : Erfgoedmagazine van KADOC (vanaf 2020- )). (Leuven : KADOC.)
De KADOC-Nieuwsbrief was het mededelingenblad van het centrum. Het bevatte berichten over recent onderzoek, activiteiten en nieuwe aanwinsten.Met het erfgoedmagazine Koorts wil KADOC u tweemaal per jaar informeren en inspireren. Erfgoed van religie, cultuur en samenleving staat daarbij centraal. Het vormt immers het hart van onze werking. We willen informeren door het erfgoed en de bijhorende verhalen te delen, in woord en beeld. En we willen inspireren door onverwachte invalshoeken te kiezen, over onze eigen muren heen te kijken en nieuwe stemmen, pennen en penselen een plaats te geven.De titel Koorts verwijst naar de energie, de gedrevenheid en de passie van KADOC en zijn medewerkers, maar we hebben natuurlijk ook een andere band met koorts. Sinds 1990 is KADOC gehuisvest in het voormalige klooster van de Leuvense minderbroeders en de aanpalende kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Koorts, een oud bedevaartsoord.Het eerste nummer is in juli 2020 verschenen. U vindt hier een pdf zodat u met het nummer en de nieuwe formule kunt kennismaken. In het najaar verschijnt een tweede nummer. Vanaf 2021 werken we met een abonnement en een kleine vergoeding voor de papieren versie. (https://kadoc.kuleuven.be/6_nieuwsbrieven/koorts/index)
Online: https://kadoc.kuleuven.be/6_nieuwsbrieven/overzicht-nummers-nieuwsbrief en https://kadoc.kuleuven.be/6_nieuwsbrieven/koorts
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: KADOC (Katholiek Documentatie- en Onderzoekscentrum).