Pan : Oostvlaamse bulletin voor Letteren en Kunst - Rogghé, Paul; Daisne, Johan; Deruelle, Marcel (Gent : PAN : Kring van Oostvlaamse Letterkundigen, 1953)
Pan (1953 - 1975) werd uitgegeven door de Kring van Oost-Vlaamse Letterkundigen. Het verscheen driemaal per jaar en bevatte poëzie, proza, toneel en essays. Het concrete idee voor het uitgeven van een tijdschrift kwam van Paul Rogghé, die blijkbaar “zijn” in 1946 vroegtijdig stopgezette tijdschrift De Faun indachtig was.De eerste redactie bestond uit Johan Daisne, Marcel Deruelle, Adolf Herckenrath, Paul Rogghé, Pliet van Lishout, Michel van Vlaenderen en Geo Bruggen (deze laatste was redactiesecretaris). (Literairgent.be)
Https://literairgent.be/lexicon/pan-kring-van-oostvlaamse-letterkundigen
Https://www.dbnl.org/tekst/_pan002195801_01/colofon.php (inhoudsopgaven)
Nederlands
Tijdschriften