Sélection : bulletin de la vie artistique (ondertitel varieert: chronique de la vie artistique et littéraire (vanaf janvier 1922)) - De Ridder, André; Van Hecke, Paul-Gustave (Brussel : Sélection, 1920)
De kunsthandel Sélection en het gelijknamige tijdschrift vestigen de reputatie van de Vlaamse expressionisten. Alle kunstrichtingen komen aan bod: plastische kunsten, literatuur, muziek, film, architectuur. Eind 1923 begint de samenwerking met 'ça Ira', 'Créer' en 'Signaux de France et de Belgique' teneinde het werkgebeied te verruimen, met onder meer een vaste bijdrage over het Parijse kunstgebeuren door A. Salmon. (uit: Vlaams expressionisme in Europese context 1900-1930)
Online: https://magazines.iaddb.org/periodicals/SEL/1921 (15 mars 1921)
Frans
Tijdschriften
Keywords: expressionisme; kubisme