Tijdschrift Academie Leon : Eenzijdig gestreken - Jooris, Roland; Drieghe, Luc; Drieghe, Noël (Wetteren : Academie Leon, 1986)
Van 1986 tot 1990 verscheen het kunsttijdschrift Academie Leon – Eenzijdig gestreken. Per jaargang telt het vier nummers en de vijfde jaargang wordt van bij het eerste nummer als laatste jaargang vermeld. In die korte geschiedenis van 5 jaar is vooral onder impuls van Roland Jooris, Luc en Noël Drieghe een veelheid aan artistieke en literaire activiteiten ontwikkeld die in totale vrijheid – d.w.z. los van enige marktinvloed – tot stand kwamen.De oorsprong van de naam ‘Academie Leon’ staat treffend beschreven in het eerste nummer van het tijdschrift. In zijn terugkerende rubriek 'Logboek van de Academie Leon' schetst Zorus, pseudoniem van de dichter Roland Jooris, hoe de teloorgegane Galerie Drieghe in Wetteren verder zal leven in de Academie Leon (https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180320_03419269)
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: Academie Leon (Wetteren).