Bulletin du comité Flamand de France. (Lille : Comité flamand de France, 1857)
Comité flamand de France werd opgericht in Duinkerke op 10 april 1853, het jaar waarin het gebruik van het Nederlands in het onderwijs door de academische raad van het département du Nord uitdrukkelijk verboden werd... Door zijn bestaan was het ook een voortdurend getuigenis van de aanwezigheid van de Vlamingen in Frankrijk. Zijn Vlaamse periodieken Het Biekorfken en Lettervruchten der Vlamingen van Frankrijk bestonden slechts kortstondig. Alleen het driemaandelijkse tijdschrift Bulletin du Comité flamand de France en de jaarboeken, de Annales du Comité flamand de France, blijven verschijnen.(https://nevb.be/wiki/Comit%C3%A9_flamand_de_France)
Online: https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb32727278f/date.r=Bulletin+du+Comit%C3%A9+flamand+de+France.langFR
Https://nevb.be/wiki/Comit%C3%A9_flamand_de_France
Frans
Tijdschriften
Keywords: Comité flamand de France (Duinkerke).