Forum : driemaandelijks tijdschrift voor architectuur = architectural quarterly. (Amsterdam : Architectura et Amicitia, 1946)
Forum is een Nederlands architectuurtijdschrift dat bekendstond als spreekbuis van de structuralisten. Forum wordt algemeen geloofd om de hoge kwaliteit van de grafische vormgeving.Het tijdschrift is een orgaan van het genootschap Architectura et Amicitia, in 1946 opgericht in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst of de Bond van Nederlandse Architecten. Forum kondigt zich aan als Forum voor architectuur en daarmee verbonden kunsten met andere woorden als platform voor architecten en beoefenaars van de gebonden kunsten. Het tijdschrift laat de kritische distantie, zo kenmerkend voor het klassieke architectuurtijdschrift varen, en neemt zelf positie in in het hedendaagse architectuurveld. Het tijdschrift is uniek omdat het volledig onafhankelijk door de beroepsgroep zelf geproduceerd wordt zonder uitgever. Men stelde zich bij de oprichting ten doel het verkleinen van de kloof tussen moderne en traditionele architectuur. (wikipedia)
Nederlands
Engels
Tijdschriften
Keywords: architectuur