De Negentiende eeuw (voortgezet als : De moderne tijd : de Lage Landen, 1780-1940 (vanaf 2017)). (Leiden : Werkgroep de Moderne Tijd, 1977)
De Moderne Tijd is het wetenschappelijke tijdschrift van de Werkgroep De Moderne Tijd en publiceert artikelen op het terrein van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen in de periode 1780–1940. Het is de opvolger van het tijdschrift De Negentiende Eeuw, dat verscheen van 1977 tot en met 2016.(/demodernetijd.nl/tijdschrift)
Online: De negentiende eeuw: https://demodernetijd.nl/tijdschrift
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: 18de eeuw; 19de eeuw; 20ste eeuw; Nederlanden; België; Nederland