Signaux de France et de Belgique : revue mensuelle de littérature (voortgezet als: Le disque vert (1922-1955)) - Hellens, Franz; Salmon, André (Anvers, 1921)
Op voorstel van Paul-Gustave Van Hecke, startte Franz Hellens met een literair blad waarvan de geest de bekomernissen van een kring geïnteresseerden in de nieuwe kunstbewegingen zou weerspiegelen. Vanaf het eerste nummer bepaalde het tijdschrift dat het niet nationaal, maar ook niet internationaal wilde zijn, de redacteuren weigerden elke inmenging in de politiek en geen enkele school zou hun voorkeur wegdragen. (uit: Avant-garde in België 1917-1929)
Frans
Tijdschriften