Brood & Rozen : tijdschrift voor de geschiedenis van sociale bewegingen (voortzetting van: AMSAB tijdingen (1982-1995)). (Gent : AMSAB, 1996)
Brood en Rozen is een driemaandelijks wetenschappelijk tijdschrift uitgegeven door Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis. De naam Brood & Rozen verwijst naar een slogan die stakende textielarbeidsters meedroegen tijdens een conflict in Lawrence, VS, in 1912. Met de slagzin We want bread and roses too wilden ze duidelijk maken dat ze meer dan puur materiële eisen stelden en ook meer aandacht wilden voor vrije tijd, ontspanning enz. De staking in Lawrence werd één van de beroemdste in de Amerikaanse sociale geschiedenis. De naam Brood & Rozen beantwoordt volledig aan de finaliteit van ons tijdschrift. We proberen namelijk ruimte te maken voor alle mogelijke aspecten van sociale bewegingen, dus niet alleen de puur economische of materiële. rood & Rozen publiceert artikels, reportages, fotoverslagen enz. over de geschiedenis van sociale bewegingen in Vlaanderen, België en andere landen. Het blad richt zich zowel naar de academische onderzoeker als naar het brede publiek en is het meest verspreide historisch-wetenschappelijk tijdschrift in België. (UGent, AMSAB-website)
Online: https://www.amsab.be/beleef/87-ons-tijdschrift
Https://ojs.ugent.be/broodenrozen
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: sociale geschiedenis