Volkskundig bulletin : tijdschrift voor Nederlandse cultuurwetenschap. (Amsterdam : Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen-Meertens Instituut, 1975)
Het Volkskundig Bulletin (VB) werd opgericht door de Volkskundecommissie van de KNAW in 1975. De redactie werd gevormd door medewerkers van de afdeling Volkskunde van het Meertens Instituut. Het VB trachtte onder het redacteurschap van J.J. Voskuil een ontmoetingsplaats en platform te zijn voor historici en antropologen die zich bezighielden met de geschiedenis van het dagelijks leven in onze cultuur; vanaf 1989 kreeg het VB de ondertitel: tijdschrift voor de Nederlandse cultuurwetenschap. Secretarissen van het tijdschrift waren Fred Matter (1975-1994) en John Helsloot (1994-2002). Het laatste nummer was jaargang 25:1 (2000). (https://www.meertens.knaw.nl)
Https://www.meertens.knaw.nl/meertenspublicaties/index.php?act=vb
Nederlands
Tijdschriften
Keywords: volkskunde; cultuurwetenschappen