Het klavecimbel in de Nederlandse kunst tot 1800. The Harpsichord in Dutch Art Before 1800 - Dijck, Lucas van; Koopman, Ton 1944-; Wilson, Cynthia (Zutphen Walburg, 1987)
Op het grensgebied van muziekwetenschap en kunstgeschiedenis ligt het vak muziekiconografie, een recent vak dat zich bezighoudt met de geschiedenis en de symboliek van muziek in de beeldende kunst. Dit boek hoort op dat grensgebied thuis; het bevat ruim 250 afbeeldingen van Nederlandse kunstwerken tot 1800, waar een klavecimbel of een verwant instrument op voorkomt, en is daarmee aardig op weg naar volledigheid. De afbeeldingen zijn zwart-wit, vrij klein, en niet altijd erg duidelijk. Verder bevat het gegevens over de afgebeelde kunstwerken (kunstenaar, titel, afmetingen, jaar van ontstaan, verblijfplaats), een literatuurlijst, een index, en twee korte inleidingen.
Bibliography: p. [160]
Keywords: 16th Century (1501-1600); 17th Century (1601-1700); 18th Century (1701-1800); Fine art; Harpsichord; Iconography; Netherlands