àCCord parfait - Coppens, Claude; Dhondt, Geert (Nederland Fuga Libera, 2014)
CD bij boek:In 1956 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien groeide Claude Coppens uit tot een gewaardeerd musicus en componist.Voor het eerst wordt zijn carrière nu te boek gesteld.Hij liet het publiek kennismaken met voordien onbekende pianostukken van Erik Satie en bracht de muziek van John Cage zoals John Cage dat zelf ook wilde.Als pianist wordt Claude Coppens al sinds het begin van zijn carrière in de jaren 1950 bejubeld. Als componist koos hij een moeilijker weg. Compromisloos bouwde hij een oeuvre op dat even eigenzinnig als inventief is.In Accord parfait, Coppens' eerste monografie, blikt de gereputeerde musicoloog Geert Dhondt terug op 's mans carrière en betekenis binnen de hedendaagse muziek.Compleet met originele partituren.