All that music: Een antropologie van de westerse muziekcultuur - Sabbe, Herman 1937- (Leuven Acco, 1998)
In dit essay achterhaalt de auteur de maatschappelijke factoren die bepalen wat 'muziek' is. Hij toont aan dat de westerse omgang met muziek en onze reflectie hierover, wellicht niet zo verschillen met die in andere samenlevingsvormen. In dit boek wordt het actuele muziekleven in de westerse samenleving beschreven als een brok (muziek)cultuur naast andere, al dan niet gelijktijdige vormen van cultuur.