Authentiek of fanatiek: 25 jaar La Petite Bande - Andriessen, Pieter 1943-2005 (Peer Alamire, 1997)
Hoe La Petite Bande gedurende vijfentwintig jaar de mogelijkheden heeft uitgetest om hun muziek authentiek 'uit te voeren' te grijpen en te verklanken, dat is het hoofdthema van dit boek. Het geeft een kaleidoscopisch schitterend beeld van ervaringen en opinies van de hand van de werkers in de frontlinie.
Keywords: La Petite Bande (Belgium); 20th Century (1901-2000); Historically informed performance; Orchestra; Flanders (Belgium)