Deleuze compendium - Tuinen, Sjoerd van; Romein, Ed; Schuilenburg, Marc; Tuinen, Sjoerd van (Amsterdam Boom, 2009)
De belangstelling voor Gilles Deleuze (1925-1995) beperkt zich niet meer uitsluitend tot de filosofie. Architecten, bestuurskundigen, kunstenaars, planologen en cineasten houden zich met zijn oeuvre bezig. In het Deleuze compendium gaan Nederlandse en Vlaamse Deleuze-experts in op de belangrijkste thema?s en ontwikkelingen in het werk van de grote denker. Complex jargon wordt daarbij vermeden, toegankelijkheid staat voorop. De essays, die op zichzelf gelezen kunnen worden, staan dankzij overzichtelijke verwijzingen met elkaar in verband.
Keywords: Deleuze, Gilles -- 1925-1995; 20th Century (1901-2000); Philosophy; Postmodernism; France